8 Nisan 2018 Pazar

Yaban Keçisi

Yaban keçisi kısa, sık ve sert kıllıdır.ürkek bir canlı olup sürekli tehlikelere karşı tetiktedir. Oldukça iyi başarılı bir tırmanıcı,dır.Kalabalık olmayan sarp kayalıklarda ormanlık arazilerin sessiz sakin alanlarını kendilerine yaşam alanları seçerler.Sabah erken saatlerde otlamak için yayılıma çıkarlar. Öğle sıcaklarında otlamaya ara vererek gölgelik sakin alanlarda dinlenip akşamüzeri tekrar yayılıma çıkarlar.Yaban Keçileri yurdumuzda Ege, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde deniz seviyesinden itibaren Yüksek rakımlarda rastlamak bulmak mümkündür. Çeşitli otlar, yapraklar, süygünler, ince dallar, meyveler,Ardıç,Meşe, gibi ağaçlarla beslenirler.Çiftleşme dönemi Kasım-Şubat ayları arasındadır. Gebelik süresi 5 ay,kadardır, Emzirme süreleri 6 ay kadar olduğu bilinmektedir.Erkekleri ile aynı ortamı paylaştıkları fakat yavrulama dönemi ve tekrar dişilerin kızışma dönemine girinceye kadar keçilerden ve oğlaklardan(çebiçlerden)uzak kaldığı bilinmektedir.Hasan Sayın
















0 yorum:

Yorum Gönderme