27 Haziran 2016 Pazartesi

Karatavuk

Karatavuk-kara bakal -cukka(Turdus merula), karatavukgiller familyası üyesidir böceklerle beslenen ötücü bir kuş türüdür.Kanat uzunlukları 20 - 25 cm civarındadır. Erkek karatavukların gagası parlak sarı, tüyleri koyu siyah; dişilerin ise gagası soluk, tüyleri siyahtır. Karatavuklar kış mevsimi güneşi en çok alan alanları baharın bölgenin her tarafını severler baharın geldiğinin ilk habercisi ötücü yerli kuşlardandır sabahın erken saatlerde çok hoş güzel bir sesle öter. Yazın serin olduğu için genelde bölgelerinin kuzey taraflarını seçer. sık çalılıklar arasında gün boyu saklanır sabah erken saatlerde akşam ikindi vakitlerde ortaya çıkarlar .yaz ve kış mevsimi sık dallı yapraklı ağaçlarda geceler . Çok hareketli ve hızlı uçan bir kuş olup sabahları erken saatlerde alışık olduğu yerlerde gezinir.Bir tehlike olduğunda, kesik sesler çıkararak. Yerlerinden öterek kaçarlar.Çeşitli meyvelerin yanı sıra kelebek böcek gibi canlılarla beslenirler.Hasan sayın







0 yorum:

Yorum Gönderme