23 Şubat 2016 Salı

Kar faresi

Gri tüylü küçük boncuk gözlüdür.ülkemiz’deki yayılım alanları genellikle 1700 - 1800 metre rakım üzerindeki kayalık alanlardır. yeşil otlar,çalı ve küçük meyvelerle kışın kuru otlarla beslenirler. Genellikle gece yaylımcı gezicidir ve gündüzde beslenme yayılımına çıkabilirler.Kış uykusuna yatmazlar soğuktan korunmak için taş ağaç ve otlu taş aralarına sığınabildikleri,rakımı yüksek olan yerleşim alanlarında insanlardan uzak evlerin ve ahırların daha kuytu yerlerine sığınırlar.Hasan Sayın


0 yorum:

Yorum Gönderme